Electronic Artsov pretplatnički servis EA Access, koji je još od 2014. godine dostupan vlasnicima konzole Xbox One, ovoga ljeta napokon stiže i na PlayStation 4.

Vijest je to koju je danas obznanio Electronic Arts te time potvrdio da je napokon postigao dogovor sa Sonyjem, koji je 2014. godine odbio suradnju, objasnivši da dodatno plaćanje za EA naslove zasigurno nije nešto što žele fanovi i korisnici PlayStationa. Što je točno potaknulo čelnike Sonyja da sada, pet godina kasnije, pristanu na dogovor, nije poznato, no očigledno je da EA Access na Xboxu funkcionira sasvim u redu još od 2014. te da može funkcionirati na PlayStationu.

Ukoliko niste upoznati sa servisom EA Access, radi se o pretplati koju možete plaćati ili na mjesečnoj bazi po cijeni od 4,99 dolara ili pak godišnje po cijeni od 29,99 dolara, a ta pretplata omogućava vam pristup takozvanom “Vaultu” koji u ovom trenutku sadrži preko 70 Electronic Artsovih igara. Naravno, s obzirom da se radi o pretplati, tim igrama pristup imate bez da ih morate zasebno kupovati, već umjesto toga “samo” plaćate pretplatu za servis, a igre igrate do mile volje (odnosno, dok god plaćate pretplatu). Na popisu će se tako naći brojne starije igre, poput serijala Mass Effect, Dragon Age, Dead Space, Battlefield, a tu je i čitavi niz sportskih igara te brojni drugi EA hitovi, ali i novije te relativno nedavno izašle igre kao što je prošlogodišnji Star Wars: Battlefront II, Burnout Paradise Remastered, Fe, The Sims 4, Battlefield 1 itd.

U sklopu objave dolaska EA Accessa na PlayStation, Electronic Arts je putem svoga službenog YouTube kanala objavio i prigodni reveal trailer koji možete pogledati u nastavku:

Mnogima će se posebice svidjeti što pretplatom na EA Access postaju članovi programa Play First Trials, koji igračima omogućuje ekskluzivni pristup potpuno novim Electronic Arts igrama – danima prije nego igre uopće izađu na tržište te putem toga programa mogu zaigrati prvih 10 sati svake takve igre, a napredak koji postignu prenosi se u igru jednom kad (ako) ju igrači kupe (i, naravno, ako kasnije igra postane dostupna u programu EA Access).

Pretplatnički servis EA Access na PlayStationu 4 će biti dostupan za kupnju kroz dobri stari PlayStation Store, a sama usluga kreće ovoga srpnja. Tako će EA od ovoga ljeta imati svoj pretplatnički servis na sve tri vodeće gaming platforme, s obzirom da sličan pretplatnički servis imena Origin Access na PC-ju postoji još od 2016. godine.

Za više informacija o EA Accessu možete posjetiti i službene stranice vezane uz dolazak servisa na PlayStation, a ukoliko sve navedeno nije bilo dovoljno da vas zainteresira, a posjedujete PlayStation 4, EA obećava da svi pretplatnici dobivaju i 10% popusta na kupnje njihovih igara, ekspanzija, Season Passova i DLC-a te na in-game predmete kao što su FIFA i Madden Ultimate Team bodovi te Apex Coins iz poznatog Battle Royalea Apex Legends.