Čini se kako je razvojni studio Gearbox Software u punom marketinškom naletu za svoju nadolazeću igru Borderlands 3. Tako su nas prije nepunih desetak dana upoznali sa Zaneom, polu-umirovljenim operativcem, nakon čega smo imali prilike saznati nešto više i o drugom od četiri igriva lika – Moze.

Ovoga puta imamo prilike upoznati Amaru, djevojku koja je zbog svoje borbe za pravdom vrlo brzo postala heroj među ljudima. Amara je ujedno čovjek-sirena sa skillovima poput Phasegraspa, Phasecasta i Phaseslama. Podsjećamo, u Borderlands svijetu sirene predstavljaju mistične žene, nepoznate prošlosti i nevjerojatnih moći.

Phasegrasp je ogromna šaka koja prodire iz zemlje i “zaključava” neprijatelje na mjestu dok je Phasecast zapravo neka vrsta astralne projekcije (odvajanje duše od tijela op.a.) koja radi štetu svemu što joj se nađe na putu. Kao treći skill nam ostaje Phaseslam, a njegovim korištenjem Amara će skočiti u zrak i udariti površinu zemlje, čineći štetu svim neprijateljima koji joj se nađu u blizini.

Igra nam dolazi 13. rujna za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a uskoro nas očekuje i prikaz posljednjeg igrivog lika, FL4K-a.