Stigao je još jedan utorak, ove godine ponovno natprosječno topao za ovo vrijeme, a kako bismo to proslavili i još se malo zadržali u ljetnome duhu, stiže nova epizoda našeg tjednog podcasta Rebootcast, koja se po mnogočemu također može nazvati natprosječnom ili, ako već ne natprosječnom, a ono ponešto drukčijom nego inače! Ljubitelji sporta – oči ovamo!

Naime, već ste po naslovnoj fotografiji mogli vidjeti kako nas na kauču (i fotelji) nema troje kao inače. To je zato jer se našem Luki ovoga tjedna u 74. epizodi naziva “Sportski život letećeg Urednika” pridružio ni manje ni više nego naš dragi urednik Dario Zrno. Kao što već mnogi znaju (a možda i ne znaju), naš urednik veliki je fan svega sportskoga, pa tako i sportskih simulacija i videoigara, posebice nogometnih i košarkaških, te u redakciji slovi kao stručnjak za igre FIFA i PES.

Stoga je ova epizoda jedna od onih, nazovimo, posebnih koje se nešto više fokusiraju na jednu temu, a s obzirom da su ovoga puta upravo FIFA 19 i PES 2019 došli na red, bilo je sasvim logično da ćemo ispred kamere dovesti našeg urednika/redakcijskog stručnjaka za virtualni fudbal, ne bi li isti prosuo koje zrno (hehe) mudrosti i objasnio nam sve bitne i nebitne razlike između nastavaka FIFA 18 i FIFA 19, te između konkurentskih serijala FIFA i PES. Dakako, osim nogometnih igara, dotakli su se još jednog izrazito bitnog sporta u videoigrama, a to je novi NBA 2K19.

S obzirom da su Luka i Dario imali priliku na ovogodišnjem gamescomu pošteno zaigrati novu FIFU i PES, u ovoj će vam epizodi prenijeti (gotovo) sve svoje dojmove. Koja je bolja, koja lošija, odnosno je li jedna od njih ultimativni pobjednik ili dijele tron? Što ima jedna, a druga nema? Koje su razlike koje je naš urednik primijetio između igara FIFA 18 i FIFA 19? Koje promjene u gameplayu donose novi nastavci obiju franšiza i, zaista, jeste li iznevjerili bogove nogometa ako zapravo uživate i u jednoj i drugoj igri?

Odgovore na ta i još neka druga pitanja pogledajte u novoj epizodi Reboocasta u nastavku. Naravno, detaljne recenzije igara PES 2019 i NBA 2K19 moći ćete čitati u idućem broju časopisa Reboot, dok će se recenzija igre FIFA 19 zbog kasnijeg datuma izlaska naći u broju nakon toga, krajem listopada.