Nakon dvije i pol godine čekanja, odgoda izlaska i dodatnog poliranja, napokon smo dočekali najnoviju Souls-like igru Code Vein koju nam donosi Bandai Namco Studios i koja je izašla ovoga petka, 27. rujna.

Code Vein je prvenstveno najavljen prije dvije i pol godine kratkim teaserom i uz tagline “Prepare to Dine”, čime je Bandai Namco očito aludirao na Dark Souls i njegov tagline “Prepare to Die.” Naziv “Anime Souls” koji je igra stekla među fanovima, opravdan je, no borba je ipak nešto jednostavnija, a time i pristupačnija širim masama igrača, što se nekim tvrdokornim fanovima žanra Souls-like i pobornicima izrazito teške borbe možda i neće svidjeti na prvu.

No, nakon dosad viđenog i odigranog, smatramo da Code Veinu definitivno treba dati šansu te da su promjene koje uvodi, od činjenice da vas konstantno prati AI kompanjon (ili suigrač u online co-opu), pa do jednostavnijeg sustava levelanja i interesantne priče, vrijedne vašeg vremena, unatoč određenim tehničkim teškoćama, neispoliranosti određenih mehanika i vizuala i nespretne kamere tijekom borbe.

U novoj epizodi našeg YouTube serijala Reboot Plays provjerite kako Code Vein izgleda u konačnoj verziji, kroz sekciju igre nakon uvoda i tutoriala (uz prikaz zaista bogatog i detaljnog sustava kreacije lika).