Još u ožujku ove godine prenijeli smo vijest o tome da je novi filmski reboot serijala Resident Evil dobio novo ime. Nosi naziv Resident Evil: Welcome to Raccoon City, a događaji novog filma više neće biti vezani uz Alice koju je u hrpi nastavaka glumila Milla Jovovich, već je novi redatelj Johannes Roberts inspiraciju potražio u prve dvije igre serijala Resident Evil.

Sada smo napokon dobili i premijerni trailer za taj film u kojemu će protagonisti biti legendarni dvojac Claire Redfield i Leon S. Kennedy, a tu su i drugi izrazito poznati likovi Chris Redfield, Jill Valenine i Wesker. Svi oni zajedno će istraživati lokacije direktno i vjerno prenesene iz igara i pokušati srušiti farmaceutskog giganta Umbrella Corporation zaslužnog za puštanje smrtonosnog zombi virusa u javnost. 

Trailer zasad izgleda dosta kul i ne toliko “trashy” koliko smo očekivali, pa nam se čini da je ovo konačno film kakav serijal Resident Evil i zaslužuje, a zaslužuju ga i fanovi igara, naročito oni koji su sve ove godine bili uz ove poznate likove koje ćemo napokon vidjeti na velikom platnu. Resident Evil: Welcome to Raccoon City u hrvatska kina stiže 2. prosinca ove godine (u Americi stiže samo nekoliko dana ranije, 24. studenog, stoga se ne dajte zbuniti tim datumom u traileru).