Global Game Jam najveće je svjetsko natjecanje u izradi videoigara. Traje 48 sati, a istodobno se održava u preko 500 gradova u cijelom svijetu. Na popisu tih gradova su Sao Paolo, Lisabon, Helsinki, Toronto, Edinburgh, Stuttgart, Pariz, a od ove godine po prvi puta im se pridružuje i naš Zagreb.

Global Game Jam nije natjecanje, već kao hackathon fokusiran na razvoj igara. Potiče ljude različitih iskustava s različitim talentima i sposobnostima na suradnju i izražavanje kreativnosti kroz medij videoigara. Timovi mogu biti složeni od studenata, ljudi iz industrije ili onih koji se tek okušavaju u razvoju igara. Naglasak je na suradnji, a ne na natjecanju.

Ovogodišnji Global Game Jam traje od 29. do 31. siječnja, a kod nas će se održavati u Zagrebu, u prostorima FER-a (Unska 3) i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (Vrbik 8). Događaj organizira CGDA zajedno sa Zagreb GameDev, udrugom Dignitas i KSET-om.

A sada, najvažniji podaci: kako se prijaviti. Možete se prijaviti kao tim, ili kao pojedinac te kasnije formirati tim. Potrebno je ispuniti prijave na sljedećim stranicama:
1. http://ggj.cgda.hr/participants/new
2. službenoj GGJ stranici – http://globalgamejam.org/2016/jam-sites/global-game-jam-zagreb

Dodatne informacije biti će objavljene na http://ggj.cgda.hr/, te na Facebook eventu, a javit ćemo vam ih i mi ovdje na Reboot portalu. Ako volite društvene mreže, hashtag je #ZagrebGGJ.