I ove godine Poduzetnički inkubator PISMO sa svojim partnerima iz A1 Hrvatska te Hrvatskom udrugom proizvođača videoigara (HU-IZ-VI) održat će Global Game Jam – domaću inačicu svjetski poznatog natjecanja u izradi videoigara unutar 48h koja će se u Novskoj održati od 3. do 5. veljače.

Ove godine povećao se broj pokrovitelja, a samim time i fond nagrada, pa je tako novi partner projekta renomirani domaći brand White Shark koji će najbolje developere u kategoriji srednjoškolaca nagraditi svojom periferijom, dok su nagrade uz A1 Hrvatska i inkubator PISMO osigurali i partneri iz medijske kuće VIDI.

Natjecanje će se održati u trajanju od 48h u Sportskoj dvorani Novska, a po njegovom završetku najbolji developeri iz kategorije odraslih i srednjoškolaca dobit će vrijedne nagrade od kojih izdvajamo šestomjesečne pretplate na VIDI sadržaj, konzole Nintendo Switch i novčane nagrade.

„U A1 Hrvatska, PISMO inkubator powered by A1 prepoznajemo kao važnog partnera s kojim dijelimo viziju budućnosti gejming ekosustava koja prvenstveno počiva na obrazovanju i edukaciji mladih. Stoga i u svom radu stavljamo naglasak na projekte koji podržavaju ove vrijednosti pri čemu posebno moram istaknuti našu A1 Adria League koja je prošle jeseni obilježila svoj jubilarni deseti rođendan. Svakodnevno se trudimo širiti pozitivan utjecaj i kvalitetom svoje 5G i optičke mreže pružati osnovnu infrastrukturu svim svojim korisnicima komunikacijskih usluga, ali i brojnim gejmerima koje okupljamo“, izjavila je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja, A1 Hrvatska. 

Ovogodišnje natjecanje skrenut će pažnju i na ekološku osvještenost te će se nastojati u potpunosti prigrliti model “plastic free“. 

Već sada je prijavljeno 75 sudionika, a i vi se možete pridružiti klikom na službenu web stranicu.

Reboot će i ove godine s medijske strane popratiti Global Game Jam, a svim prijavljenim timovima želi puno sreće.