Sony je nedavno objavio financijsko izvješće za drugi kvartal 2019. godine, a u njemu se krije i jedna zanimljivost. Naime, s obzirom da je u posljednjem kvartalu prodano novih 2,8 milijuna primjeraka konzole PlayStation 4 te je ukupno gledajući, nakon potvrđene brojke od 100 milijuna prodanih konzola iz prvog kvartala, PlayStation 4 stigao do brojke od 102,8 milijuna prodanih primjeraka.

Dostigavši tu brojku, PlayStation 4 je postao druga najprodavanija konzola svih vremena, preskočivši Nintendo Wii, koji je dosad bio na drugom mjestu za nešto više od 1,1 milijun prodanih primjeraka! Sonyjeva konzola PlayStation 2 i dalje ostaje na tronu sa zasad nedostižnom brojkom od čak 155 milijuna konzola koje su završile u rukama igrača. No, PlayStation 2 je u prodaji bio punih 12 godina, od izlaska 2000. godine pa sve do prvih dana 2013. godine.

Analitičar Daniel Ahmad na svom je službenom Twitter profilu usporedio prodajni rast konzola PlayStation 1, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii i Nintendo Switch, iz čega je vidljivo da je PlayStation 4 stigao do 100 milijuna prodanih konzola prije PlayStationa 2, a Ahmad predviđa da se u svom životnom ciklusu konzola neće prodati u više od 120 milijuna primjeraka.

Vidjet ćemo kako će prodaja PlayStationa 4 rasti u idućim mjesecima, s obzirom da je nedavno i službeno najavljen dolazak PlayStationa 5, koji stiže za blagdane 2020. godine.