Sony i ekipa PlayStationa napokon su dočekali dan kada je mnogima omiljena konzola PlayStation 4 dosegnula i prešišala magičnu brojku od 100 milijuna prodanih primjeraka širom svijeta, od početka prodaje pa do danas.

Vijest je to koju je Sony objavio u sklopu svog velikog financijskog izvještaja za prvi kvartal ove fiskalne godine. Tako sada znamo da je PlayStation 4 dosegnuo tu fascinantnu brojku u prodaji u vremenskom periodu od pet godina i sedam mjeseci, s obzirom da je na tržište izašao i u prodaju krenuo u studenom 2013. godine.

Statističkim podacima pozabavio se i poznati gaming analitičar Daniel Ahmad, koji je putem twittera objavio kako je ovim pothvatom PlayStation 4 ujedno postao i konzola koja je najbrže došla do magične brojke od 100 milijuna prodanih primjeraka, u usporedbi s konzolama PlayStation 2 i Nintendo Wii koje su odmah iza njega.

Tako je PlayStation 2 na drugom mjestu, jer je brojku od 100 milijuna primjeraka dosegnuo za pet godina i devet mjeseci – samo dva mjeseca duže nego PlayStation 4.

Naravno, s obzirom da nas uskoro očekuje nova generacije konzole PlayStation, prodaja PlayStationa 4 u posljednje je vrijeme generalno usporila u odnosu na dosadašnju brzinu, no Sony je svejedno uspio prodati čak 3.2 milijuna primjeraka konzole u periodu od travnja do lipnja ove godine.

U financijskom izvještaju predviđaju da će se ta brzina prodaje konzole još smanjiti u narednim mjesecima, ali zato ističu da im je ukupan prihod povećala prodaja pretplate PlayStation Plus, iako je prodaja samih third-party igara također ponešto pala (što znači da se PlayStation ekskluzive, oprečno tome, i dalje odlično prodaju).

U svakom slučaju, odlične informacije iz tabora Sonyja i PlayStationa, a mi im poručujemo da smo itekako spremni za PlayStation 5, koji će zasigurno također ostvariti odlične prodajne rezultate.