Razvojni studio People Can Fly i izdavač Square Enix još su jednom odgodili svoju nadolazeću očekivanu kooperativnu pucačinu iz trećeg lica, pa po novome Outriders sada stiže u travnju. No, igrat ćemo ga već u veljači putem demoa.

Outriders je originalno najavljen na sajmu E3 2019, s planom izlaska na ljeto 2020. godine. Prva odgoda stigla je u veljači prošle godine, zajedno s informacijom da će osim na PC, PS4 i XOne stići i na next-gen konzole. Potom je stigla i druga odgoda u listopadu prošle godine.

Još tada saznali smo da će svi koji Outriders kupe za PS4 i Xbox One – dobiti besplatnu nadogradnju za PS5 i Xbox Series X/S, što je odlična vijest, uz onu da igra neće imati mikrotransakcije, što smo saznali i prenijeli u svibnju prošle godine.

Igra je tako trebala na tržište stići 2. veljače – za manje od mjesec dana, no ova nova odgoda, objavljena putem obavijesti na službenom twitter profilu igre, ističe da Outriders izlazi 1. travnja (nije prvoaprilska šala, kažu iz studija People Can Fly) za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i Google Stadia.

Sreća u nesreći je da 25. veljače Outriders dobiva potpuno besplatni demo. “Vjerujemo da je važno da igrači iskuse novi IP kao što je Outriders prije izlaska, tako da mogu odlučiti je li to igra koju žele prednaručiti, kupiti ili igrati“, ističu People Can Fly i Square Enix u objavi o odgodi i demou.

Najavili su tako da ćemo krajem veljače potpuno besplatno moći zaigrati prvih nekoliko sati igre sa sve četiri igrive klase te u singleplayer i co-op modu, a napredak iz demoa prenosit će se u cijelu igru. Odlično, kažemo mi.