Kao što smo pisali prije nekoliko dana, poznati izdavač Square Enix i razvojni studio People Can Fly jučer su objavili prvu epizodu mjesečnog video serijala usmjerenog na njihovu nadolazeću RPG pucačinu Outriders.

Prva epizoda donosi čak 12 minuta gameplaya kroz koje smo saznali više o kooperativnom modu, specijalnim moćima koje ćemo koristiti kao jedan od četiri igriva heroja, zatim smo saznali nešto više o čudovišnim neprijateljima s kojima ćemo se sukobljavati te o okolinama i levelima.

Ekipa iz Square Enixa u videu se dotaknula i RPG elementa, naglasivši kako će on osim “shooter” strane igre također imati velik značaj, a očitovat će se u fleksibilnom sustavu customizacije likova i različitih buildova, uz snažan naglasak na vještinama i izazovnom real-time sustavu borbe.

Također, s obzirom da igra velik naglasak stavlja na loot i customizaciju, mnogi igrači još od inicijalne najave Outridersa mislili su da se radi o klasičnom “live service” looter shooteru kojim studio planira naplaćivati igračima svaku sitnicu. No u ovoj prvoj epizodi novog video serijala community manager Square Enixa Robbie Palmer objasnio je kako Outriders neće imati apsolutno nikakvih mikrotransakcija, pa čak i da neće imati (zloglasnu) Denuvo DRM zaštitu.

Outriders na tržište izlazi za zimske blagdane i to za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X, a u nastavku donosimo već spomenutu prvu epizodu novog video serijala s gameplay prikazom igre.