Proteklog vikenda održano je natjecanje u izradi videoigara u inkubatoru PISMO powered by A1 koje je organizirao Austrijski kulturni forum. Ovog puta se na natjecanju, koje nosi naziv Future Jam, okupilo 20-ak sudionika koji su zajedno sa stručnim savjetom strukturirali svoje kreacije u sklopu tematskog okvira koji se ticao teme prošlosti, sadašnjosti i budućnosti rada.

Future Jam prvi je u nizu događaja osmišljenih u sklopu inicijative IMAGINE Arts & Ideas Saveznog ministarstva europskih i međunarodnih poslova Republike Austrije, usmjerene na umjetničke i kulturne projekte koji se bave relevantnim pitanjima 21. stoljeća.

Mentori na natjecanju su bili Georg Hobmeier, suosnivač bečkog studija Causa Creations, Aleksandar Gavrilović iz studija Gamechuck i udruge CGDA i Dominik Cvetkovski iz studija ANIQ i udruge HU-IZ-VI.

Najbolja tri projekta po odabiru mentora osvojila su nagrade u iznosu od 500 €, a odnijeli su ih: aplikacija Sinder – Tinder ali za sindikalno organiziranje, videoigra koja prikazuje radničke uvjete u Zagrebu i Manchesteru prošloga stoljeća te satirična VR simulacija orijentirana na budućnost rada i korištenja umjetne inteligencije. Pobjednici će svoje projekte predstaviti na interaktivnoj izložbi sredinom 2023. godine u Zagrebu.