Globalno poznata Electronic Arts platforma za digitalnu distribuciju igara Origin, jučer je službeno povukla svoj “On The House” program. Za one koji nisu upoznati, navedeni program je bio definiran kao svojevrsni periodični “giveaway” u čijem se repertoaru moglo naći mnoštvo starih Electronic Arts naslova te besplatnog limitiranog perioda igranja najnovijih naslova. Samo neki od tih naslova su bili Dragon Age: Origins, Dead Space, Battlefield 3, Mass Effect 2, te neki od zaista starih naslova poput Command & Conquer: Red Alert 2, Ultima VIII, Wing Commander III i ostali.

On The House program je počeo u 2014., te je potencijalno bio zamišljen kao inicijativa za češće korištenje Origin distribucijske platforme za igru PC igara te prelazak sa konkurentnih platformi, a razlikovala se od ostalih giveaway pristupa drugih servisa po tome što nije uključivala mjesečnu pretplatu kao kriterij za dobivanje besplatnih naslova.

Odluka je svakako bila očekivana od strane zajednice, kako EA pušta u pogon svoj EA Origin Access Premier program u ponedjeljak 30.07. Novi servis će uključivati razne mjesečne i godišnje benefite za svoje pretplatnike o kojima možete više pročitati na službenim Origin stranicama.