Psihološki horor The Medium samo što nije izašao na tržište, a uoči izlaska igre poljski studio Bloober Team u novom videu objašnjava što ćemo točno raditi i kakve ćemo sposobnosti imati kao protagonistica i vidjelica Marianne.

Od prije znamo da The Medium donosi jedinstveni i dosad neviđeni prikaz dva odvojena svijeta (stvarni svijet i zrcalni zastrašujući duhovni svijet) istovremeno na jednom ekranu. Poznao je i da tu stavku nećemo koristiti čitavo vrijeme, već u specifičnim momentima, ugrubo tijekom jedne trećine igre, rješavajući zagonetke u kojima će dva svijeta međusobno direktno utjecati jedan na drugog.

No, ako se pitate što točno vidjelica uopće radi, Bloober Team odgovor na to pitanje nudi u novom videu. Tako sada možemo vidjeti neke od jedinstvenih psihičkih sposobnosti koje ćemo u igri moći koristiti za navigiranje kroz spiritualni svijet i kako bismo razotkrili njegove misterije. Od pojačanih osjetila koja se u igri očituju kao hintovi za objekte koje možemo aktivirati do skrivenih detalja potrebnih za otkrivanje detalja ključnih za napredak u priči, sve to ukratko prikazuje gore podijeljeni novi video.

Osim prikaza mehanika, Bloober Team je danas objavio i izrazito detaljne PC sistemske zahtjeve za sve one koji će Xbox ekskluzivu The Medium igrati na računalima. Lista uključuje čak sedam različitih konfiguracija, uključujući i tri konfiguracije za uključeni ray tracing, a kompletnu listu PC specifikacija prenosimo u slici u nastavku:

klik na sliku za povećanje

The Medium izlazi 28. siječnja za PC i Xbox Series X/S te stiže i na pretplatu Xbox Game Pass. O nedavno objavljenom live-action traileru pisali smo prošloga petka na ovome linku, a čak 14 minuta gameplaya iz igre, objavljenih 5. siječnja, pronađite ovdje.