Kao što je procurilo još u kolovozu (te je kasnije i službeno potvrđeno), Call of Duty: Black Ops: Cold War imat će beta testiranje koje kreće 8. listopada (što je, u trenutku pisanja ove vijesti, za samo dva dana). Ususret beti, Activision je objavio i novi trailer.

Kao i  prethodne igre serijala Call of Duty (ali i mnoge druge igre kao što su Marvel’s Avengers), beta testiranje zapravo će se odvijati u nekoliko zasebnih faza kroz dva vikenda, s time da će igrači na konzoli PlayStation 4 ponovno imati prednost nad drugima. Prvi vikend prigodno je nazvan “PlayStation Exclusive beta”, a drugi vikend je “Cross-play beta”.

Tako će u prvoj fazi prvog vikenda u “zatvorenoj” beti moći sudjelovati samo oni koji su prednaručili igru za PS4, a u drugoj fazi prvog vikenda slijedi otvorena beta za sve vlasnike konzole PS4. Zatim slijedi prva faza drugoga vikenda, kada će u zatvorenoj beti sudjelovati oni koji su igru prednaručili za PC i Xbox One (uz PS4 otvorenu betu), a tek onda slijedi druga (i posljednja) faza drugog vikenda, kada će beta biti otvorena apsolutno svima.

Call of Duty: Black Ops: Cold War beta faze:

8. – 9. listopada: Early Access pre-order beta za PS4

10. – 12. listopada: Otvorena beta za PS4

15. – 16. listopada: Early Access pre-order beta za PC i Xbox + otvorena beta za PS4

17. – 18. listopada: Otvorena beta na svim platformama

Kompletni raspored četiri faze beta testiranja

Call of Duty: Black Ops: Cold War izlazi 13. studenog za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S.