Kao što je i bilo najavljeno još krajem kolovoza, tijekom protekloga vikenda odvio se veliki live online event DC Fandome tijekom kojega je kroz gotovo četiri sata trajanja prikazana hrpa trailera za filmove, animirane crtane filmove, serije, ali i igre iz univerzuma DC. Osim novog trailera za nadolazeći film The Batman, napokon smo dobili i nove trailere za igre Gotham Knights i Suicide Squad: Kill the Justice League.

Podsjećamo, obje igre zapravo su premijerno i najavljene na eventu DC Fandome i to još prošloga ljeta u kolovozu, no od tada pa do ovog vikenda nije bilo novih trailera za te dvije igre. Jedine vijesti koje smo i dobili za Gotham Knights i Suicide Squad: Kill the Justice League tijekom 2021. bile su one o odgodi na 2022. godinu.

Više od godinu dana kasnije, jesensko izdanje eventa DC Fandome ove je subote donijelo nove story trailere za obje igre. Tako smo u traileru za Gotham Knights konačno vidjeli konkretniji uvid u glavnu prijetnju igre – takozvani Court of Owls – glavne negativce i mističnu drevnu skupinu ubojica i bogataša koji u tajnosti vladaju Gothamom.

Podsjećamo, u Gotham Knights igrat ćemo kao Batmanovi štićenici Batgirl, Robin, Nightwing i Red Hood nakon Batmanove smrti. Na igri radi WB Games Montréal i ona nema nikakve veze sa serijalom Batman Arkham. S druge strane, na serijal Batman Arkham direktno se nastavlja Suicide Squad: Kill the Justice League u kojemu igramo kao negativci Harley QuinnKing SharkCaptain Boomerang Deadshot. Na toj igri rad Rocksteady Studios – tvorci serijala Batman Arkham.

Novi trailer za Suicide Squad konačno je prikazao legendarnu Amandu Waller – zlu šeficu naših šašavih protagonista, a po prvi put smo, osim Supermana, konkretnije vidjeli i ostale članove tima Justice League koji će ovdje biti negativci, a to su The Flash, Green Lantern i Wonder Woman. Interesantno je i da se u obje igre pojavljuje dobri stari negativac Penguin i to u dvije različite verzije, pa će i za priče ove dvije igre imati sasvim drugačije uloge.

Također, za Gotham Knights je, osim novog story trailera, prikazan i zasebni “behind the scenes” video koji se direktno odnosi na The Court of Owls, a u njemu ekipa iz razvojnog studija Rocksteady objašnjava kako su za potrebe igre oživjeli legendarnu priču iz stripova.

S obzirom na to da su obje igre odgođene na 2022. godinu te da više od godinu dana nije bilo nikakvih novosti, mnogi su se nadali da ćemo na DC Fandomeu napokon saznati kad ćemo igrati ove dvije igre. Unatoč tome, Gotham Knights i Sucide Squad: Kill the Justice League i dalje nemaju službeni datum izlaska, osim potvrde da izlaze nekad tijekom 2022. godine za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S.