Već dugo nismo vidjeli nikakve novosti za čak dvije igre usko vezane uz Batmana, a to će se uskoro napokon promijeniti, jer je objavljeno da u sklopu novog izdanja eventa DC Fandome u listopadu stižu novosti i za Gotham Knights i za Suicide Squad: Kill the Justice League.

Podsjećamo, na igri Gotham Knights radi WB Games Montréal a iako se radi o kooperativnoj avanturi u kojoj ćemo igrati kao četvero Batmanovih štićenika (Batgirl, Robin, Nightwing i Red Hood), ta igra nema nikakve veze sa serijalom Batman Arkham. Posljednju vijest o Gotham Knightsima dobili smo ovoga ožujka, kad je igra odgođena na 2022. godinu. Hoćemo li ovoga listopada saznati njezin novi datum izlaska ili ćemo samo dobiti novi trailer, u ovom trenutku nije poznato.

Druga igra je već spomenuti Suicide Squad: Kill the Justice League, a na njoj radi Rocksteady, studio koji je napravio serijal Batman Arkham. Upravo zato, za razliku od Gotham Knightsa, Suicide Squad direktno se nadovezuje na taj serijal igara, iako će protagonisti biti Harley Quinn, King Shark, Captain Boomerang i Deadshot (aka skupina poznatih super negativaca iz Odreda otpisanih, poznati i kao Task Force X). Od prije znamo i da bi Suicide Squad trebao izaći tijekom 2022., no ni ta igra zasad nema konkretni datum izlaska.

Od posljednjih trailera i najava obje igre prošlo je dosta vremena, pa podsjećamo da ćemo obje igre moći igrati samostalno u singleplayeru, ali da će naglasak ipak biti na kooperativnom multiplayeru. Na raspolaganju ćemo imati nekoliko likova, svaki sa svojim setom vještina i sposobnosti, a dok će Gotham Knights pokušati spasiti svijet nakon navodne smrti Batmana, Harley i ekipa Suicide Squada pokušat će ubiti članove Lige pravde (zasad nam je od njih poznat samo Superman).

Obje igre premijerno su i najavljene prošle godine na ljetnom izdanju eventa DC Fandome, pa je odlično i prigodno da ćemo novosti, a očigledno i nove trailere za Gotham Knights i Suicide Squad dobiti upravo na novom izdanju tog eventa koje se odvija 16. listopada.

No, što će još od DC sadržaja biti prikazano (poput novog filma The Batman s Robertom Pattinsonom, novog filma The Flash i Black Adam), saznajte u najavnom traileru eventa koji je podijeljen putem twittera. Ukratko, ekipa DC-ja uz dvije igre priprema hrpu sadržaja, filmova i serija.