Razvojni studio WB Games Montréal upravo je objavio vijest da je njihov očekivani nadolazeći kooperativni akcijski RPG Gotham Knights ipak odgođen na 2022. godinu.

U kratkoj i jasnoj poruci objavljenoj na twitter profilu igre nalazi se informacija da je studio odlučio igri dati više vremena kako bi isporučili najbolje moguće iskustvo za igrače. Pritom su zahvalili fanovima i obećali konkretnije prikaze i gameplay iz igre u narednim mjesecima. Druga je to velika igra po redu koju je Warner Bros. unazad nekoliko mjeseci odgodio na 2022. godinu, nakon što je sredinom siječnja odgodu dobio open-world akcijski RPG Hogwarts Legacy smješten u univerzum Harryja Pottera.

Iako nam je žao što u Gotham Knights nećemo uskočiti ove godine, moramo priznati da je odgoda donekle i bila očekivana te da je svakako dobrodošla, s obzirom na to da smo dosada vidjeli jako malo gameplaya i bilo kakvih novosti još od kolovoza, pa još minimalno godinu dana razvoja igri i njezinoj kvaliteti ne može naškoditi već isključivo pomoći.

Dotada, ukoliko vam treba podsjetnik, Gotham Knights je jedna od dvije prošle godine najavljene DC igre vezane uz univerzum Batmana, no za razliku od Suicide Squad: Kill the Justice League, Gotham Knightsi nisu dio serijala Batman Arkham već zasebna igra. U njoj ćemo igrati kao Batmanovi štićenici Batgirl, Robin, Nightwing i Red Hood, mlađahni junaci koji moraju preuzeti brigu o Gothamu nakon navodne smrti Batmana.

Igra je najavljena u kolovozu prošle godine (više o tome na ovome linku), a u siječnju ove godine saznali smo više informacija o tome kako će funkcionirati progresija likova i levelanje, s obzirom na bogati RPG sustav i činjenicu da se radi o kooperativnoj igri koju možemo igrati u multiplayeru, ali i solo te da ćemo na raspolaganju imati više različitih likova, svaki sa svojim vlastitim setom vještina i sposobnosti.