Iako i ptice na grani znaju da nijedna godina ne može proći bez novog nastavka serijala Call of Duty, Activision je sada službeno potvrdio da nas novi nastavak očekuje ove jeseni.

Iako je već ranije (u veljači ove godine) potvrđeno da nam ove godine stiže novi Call of Duty, Activisionov novi financijskog izvještaj sada je otkrio gore spomenuti okvirni datum izlaska, a osim toga, sada smo službeno saznali i da na njemu ponovno radi Sledgehammer Games.

Taj studio zaslužan je za nastavke Advanced Warfare i WWII (no, radili su i kao ispomoć na nastavcima Modern Warfare 3, Modern Warfare iz 2019. i na prošlogodišnjem Black Ops Cold War). Nakon što se putem financijskog izvještaja saznalo da novi Call of Duty stiže na jesen 2021. godine, razvojni studio Sledgehammer Games javnosti se obratio ovim tweetom:

Kao što je već i najavljeno u veljači, novi Call of Duty bit će premium igra, koja će, kaže Activision, biti pravo next-gen iskustvo, a uključivat će kampanju, multiplayer i co-op modove te će integrirati postojeći Call of Duty ekosustav, ali i battle royale Warzone.

Izuzev toga, o samoj igri i njezinom nazivu i dalje se ne zna ništa konkretnije, no podsjećamo da je njezino kodno ime Vanguard, te bi trebala biti smještena u period Drugog svjetskog rata. Da, opet.

Kada ćemo dobiti službenu najavu igre, ostaje za vidjeti, a mnogi vjeruju da nas službeno otkrivanje igre i njezinog naziva očekuje ovoga lipnja na sajmu E3 2021, koji se ovoga puta, u isključivo digitalnom obliku, odvija u sklopu IGN-ova eventa Summer of Gaming 2021. Živi bili, pa vidjeli.