Prije tjedan dana poznata organizacija ESA najavila je da se, nakon godinu dana pauze, ovoga lipnja napokon odvija novo izdanje najpoznatijeg američkog gaming sajma E3 2021, i to u potpuno digitalnom obliku. Ako ste se pitali kako će se E3 ove godine nositi s hrpom drugih gaming live eventova u lipnju, odgovor je: spajanjem u IGN-ov Summer of Gaming 2021.

Vijest je to koju je danas prenio sami IGN, čije je prošlogodišnje prvo izdanje ljetnog live eventa Summer of Gaming 2020, zajedno s nizom drugih portala i livestream najava igara, uspješno zamijenilo E3 i fizičke sajmove u jeku pandemije koronavirusa, i bilo mjesto za prezentacije izdavača i kompanija kao što su Sony PlayStation, Electronic Arts, CD Projekt RED, SEGA i hrpa drugih (mnogi od kojih, kako je već poznato, inače neće biti dio samog sajma E3 2021).

U ovoj novoj objavi o spajanju sajma E3 s IGN-ovim eventom Summer of Gaming 2021, i dalje nije podijeljeno puno informacija, osim da nas i ovoga ljeta očekuje hrpa ekskluziva, trailera, demoa igara i intervjua s razvojnim studijima, samo što će ove godine to biti u partnerstvu s organizacijom ESA i spojeno s digitalnim sajmom E3 2021. 

Event će trajati od subote, 12. lipnja do utorka, 15. lipnja, tijekom čega će se potpuno digitalni event E3 odvijati na IGN-ovim društvenim mrežama, YouTubeu, Twitchu i web stranici, potpuno besplatno, kroz četiri dana livestream programa.

Kao što smo i prenijeli prošloga tjedna, još jednom podsjećamo da će na sajmu E3 2021 prezentirati izdavači kao što su Nintendo, Xbox, Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two Interactive, Warner Bros. Games, Koch Media i mnogi drugi, uz velike digitalne press konferencije, showcaseove izdavača, uzbudljive premijere novih igara, produljene gameplay livestreamove, pojave specijalnih gostiju i još puno toga.

Što se tiče IGN-a i njihovog ovogodišnjeg eventa Summer of Gaming 2021, u sklopu kojega se odvija E3 2021, IGN-ovci ističu da nas puno više informacija očekuje uskoro, no obećavaju da možemo očekivati njihove vlastite najave, ekskluzivne prikaze igara koje nećemo vidjeti nigdje drugdje, te skorašnju najavu velikih studija, izdavača i igara koje će biti dio eventa.