Prve dane veljače već godinama obilježavaju vijesti o financijskim izvješćima Activisiona kroz koje, iz godinu u godinu, doznajemo njihove planove za serijal Call of Duty. Zašto bi ova godina bila iole drugačija od prethodnih? 

Activision je tako za vrijeme svog konferencijskog poziva o fiskalnim rezultatima, svojim ulagačima i medijima potvrdio da ćemo i ove godine zaigrati novi nastavak Call of Dutyja

Konkretni detalji nisu poznati, kao niti informacija koji od tri studija radi na novoj igri – Sledgehammer Games, Infinity Ward, Treyarch – no iz iskustva prijašnjih godina i promjeni studija na godišnjoj bazi, moguće je da će novi nastavak izaći kao djelo developera iz studija Sledgehammer Games, koji su posljednje radili na WWII iz 2017. godine. No, vjerujemo da nećemo morati dugo čekati na više informacija i službenu najavu novog “premium” naslova iz CoD tvornice.

Sledgehammerov Call of Duty: WWII službenu najavu dobio je u travnju 2017. godine, Black Ops 4 u ožujku godinu nakon, prvi kvartal 2019. godine obilježila je najava za free-to-play mobilni naslov Call of Duty Mobile, pa smo najavu za premium naslov Modern Warfare dobili tek mrvicu kasnije, krajem svibnja. U turbulentnoj 2020. godini na službenu najavu Black Ops Cold Wara strpili smo se do kolovoza – jer je prije toga izašao ogromni battle royale Warzone.

Do službene najave i nekog novog nastavka, nadamo se da će prvo riješiti ogroman problem s kojim se susreću svi igrači Warzonea – cheaterima.