No Man’s Sky ponovno, ali ovoga puta izrazito pozitivno puni naslove gaming medija, a isto tako puni i broj istovremenih igrača koji ga igraju na Steamu. Novi ogromni update imena NEXT tako je jučer i ponovno danas privukao preko 40.000 istovremenih igrača.

U trenutku pisanja ovoga teksta ta brojka je na 43.410 igrača koji upravo igraju No Man’s Sky i čini se da će samo nastaviti rasti, što je odlična vijest za studio Hello Games i osnivača Seana Murrayja, koji su se doista pošteno potrudili i novim updateom donijeli puno stvari kojima su se igrači radovali još na samom početku, prije sad već dvije godine.

Valja u tom kontekstu napomenuti i kakva je bila situacija prilikom izlaska igre. Naime, No Man’s Sky je statistički imao jedan od najboljih izlazaka na Steamu ikad, jer ga je na taj dan (12. kolovoza 2016.) zaigralo preko 212 tisuća igrača istovremeno. No ubrzo se pokazalo da tadašnja verzija igre nije ni blizu onome što su mase očekivale, te je broj igrača u samo mjesec dana drastično pao na otprilike dvije tisuće.

S novim updateom NEXT koji je stigao jučer, No Man’s Sky napokon sliči onome što su igrači doista i očekivali na samom početku, a samo neke od stavki koje update donosi su igranje iz trećeg licamultiplayer koji će omogućiti formiranje malih timova s ciljem istraživanja planeta, gradnju, svemirske borbe i još hrpu izvrsnih stvari. Puno više detalja o novom updateu NEXT prenijeli smo prije nekoliko dana, pa sve što on donosi možete pročitati na ovom linku, a pisali smo i o tjednim nadogradnjama koje će od sada stizati u No Man’s Sky, pa o tome možete saznati ovdje.

Ako dosad niste igrali No Man’s Sky, a sada vas napokon privlači, u ovom trenu možete ga putem Steama kupiti s 50% popusta – za 27,49 eura!  Popust traje do ovoga petka (27. srpnja) predvečer, stoga požurite.