Razvojni studio Hello Games objavio je prvi trailer za novu veliku nadogradnju za No Man’s Sky imena NEXT za PlayStation 4, Xbox One i PC koja će biti dostupna od 24. srpnja.

Najveća novost koju nadogradnja NEXT uvodi u No Man’s Sky je dugo očekivani multiplayer koji će omogućiti formiranje malih timova s ciljem istraživanja planeta, gradnje, svemirskih borbi, obavljanje ”questova” i još toga, a sve to će biti moguće iz prvog i trećeg lica. Oni koji više vole biti zli i otežavati drugim igračima će to ovom nadogradnjom moći i biti.

No, uz multiplayer koji će popuniti inače prazan univerzum, nova nadogradnja donosi i niz drugih novosti.

Naime, igra će dobiti novi sustav stvaranja terena koji će značajno promijeniti izgled planeta. U traileru možemo vidjeti znatno bolje teksture kamenja, vode i oblaka, a vrlo je izgledno kako je i sustav osvjetljenja i atmosferskih efekata znatno izmijenjen, što će svakako pomoći većoj razini varijacije u izgledu planeta. Također povećani su detalji na neigrivim likovima, brodovima i građevinama, ali i na svemiru i svemirskim tijelima.

Također, u traileru možemo vidjeti i nešto što izgleda kao podvodna baza, što znači da će igrači moći od sada graditi baza gdje god to požele, umjesto na fiksnoj poziciji kao što su mogli dosad. Oni koji vole detaljno graditi svoje baze bit će sretni čuti da će nova nadogradnja donijeti čak stotinu novih dijelova za bazu. I ne samo to, već će igrači moći imati više baza odjednom, što će razveseliti one koji žele imati svoje malo carstvo u univerzumu No Man’s Skyja.

Trailer za novu ekspanziju pogledajte u nastavku: