Nakon što su ovoga tjedna na internet procurile prvo fotke, a potom i hrpa video isječaka iz kompletnog next-gen remakea igre The Last of Us Part I za PlayStation 5, čitavi internet pretvorio se u sekciju s komentarima o tome donosi li TLoUPI remake uopće ikakve novosti.

S obzirom na to da su svi odjednom postali stručnjaci u komentiranju toga što jedan remake treba značiti prema njihovom cijenjenom mišljenju, ne razumijevajući kako se igre zapravo rade niti imajući uvid u proces izrade ovog konkretnog remakea, razvojni studio Naughty Dog noćas je odlučio stati komentarima na kraj i samostalno pokazati što je sve novo u igri te zašto je ovo remake. Tako su objavili novi video u trajanju od čak 10 minuta kroz koje pokazuju raznorazne nove next-gen značajke, unaprijeđenja i sami gameplay, pokazujući da next-gen remake ne znači “samo” grafiku (iako i toga ima puno).

Osim next-gen vizuala, znatno poboljšanih izraza lica, suptilnih animacija kretanja i boljih prikaza očiju likova, studio ističe da se novosti očituju u hrpi drugih stvari poput fizike objekata i količine uništivih materijala u svakoj sceni. Novost koju se na prvu ne može primijetiti je i implementacija znatno pametnijih neprijatelja, ali i kompanjona koji će puno realističnije moći promišljati o kretanju neprijatelja. No tu su i vidljive promjene poput novih predmeta i odjeće za otključavanje, zatim promjene koje ćemo moći čuti, poput implementacije 3D audio tehnologije PlayStationa 5 i odbijanja zvuka zaraženih od zidove, pa sve do već poznate primjene novih značajki PS5 kontrolera DualSense.

U ovom tekstu izabrali smo samo par značajki, a kako sve to izgleda i kakve su promjene te što je još novoga, uvjerite se sami u videu iznad. Za kraj podsjećamo da The Last of Us Part I Remake na PlayStation 5 dolazi 2. rujna ove godine, a u izradi je i za PC.