Sonyjev The Last Guardian najavljen je davne 2009. godine, a prema originalnim planovima ovu smo PlayStation ekskluzivu trebali igrati još 2011. godine. Zbog brojnih odgoda i prilično nejasnih razloga za iste mnogi su pomislili da Uedinu novui avanturu nikad nećemo zaigrati, a sada je jasno da je ovaj strah ipak bio bespotreban.

The Last Guardian na japansko i američko tržište stigao je danas, dok će u Europu stići ovog petka, što vam ostavlja dovoljno vremena da proučite recenzije i reakcije „ranih igrača“ te na osnovu toga odlučite vrijedi li igra vašeg vremena. Sudeći samo prema recenzijama, kojih je na popularnom agregatorskom servisu Metacritic već sada čak 60, igra nije razočarala.

Trenutni prosjek svih ocjena koje ulaze u Metacriticovu računicu u trenutku pisanja ovog teksta stao je na 83/100. 46 objavljenih recenzija pozitivno je, 14 recenzenata nije bilo posebno oduševljeno, ali ni razočarano, a nitko nije procijenio da je igra loša. The Last Guardian je dobio čak sedam maksimalnih ocjena, među kojima je i ona iza koje stoje portali Guardian i Time, a sve ih možete proučiti ovdje.

Podsjetimo, The Last Guardian je akcijska avantura zamišljena kao „flashback narativna priča“ u kojoj se stariji čovjek prisjeća svojih iskustava iz mlađih dana, kada je upoznao divovsko pernato biće poput grifona. Više informacija o ovom naslovu, ako je potrebno, možete pronaći na službenom webu.