Kako je i rečeno prošli tjedan, Warhorse Studios je otkrio svoju novu igru – Kingdom Come: Deliverance II čijoj prezentaciji smo prisustvovali prije javnog predstavljanja i saznali da ćemo u njoj nakon dugih šest godina moći uživati kasnije ove godine.

Kako smo doznali iz predstavljanja, Kingdom Come: Deliverance II vraća se u srednjovjekovnu Kraljevinu Bohemiju, ali ovaj put u Kuttenberg, grad današnje Češke koji je kreatorima poslužio kao inspiracija za izgradnju svijeta, ali i mjesto gdje su snimljeni igrani dijelovi novog trailera. Igra naglasak stavlja na povijesnu autentičnost i realizam što se ogleda u njezinoj mehanici, a sve djeluje lijepo zapakirano avanturističkom pričom s humorističnim elementima. Za vjerodostojan osjećaj srednjovjekovlja zaslužan je skladatelj Jan Valta čija glazba će igrati veliku ulogu u nadolazećoj avanturi, ističu autori.

Potvrđeno je da se u novom nastavku vraća glumac Tom McKay, utjelovitelj lika Henryja od Skalitza koji će uz pomoć vickastog Sir Hansa (Luke Dale) nastaviti svoje prijašnje avanture. Objašnjeno je da ćemo od Henryja moći napraviti borca po želji, ali da će se njegovi postupci, slično kao u sustavu časti iz igre RDR2, pamtiti.

Warhorse Games ističe da će nova igra sadržavati dva puta veći svijet u odnosu na prvu kao i dulju te “bolju” priču koja će se, za razliku od prethodnika, baviti više “epskim” problemima. Uz to, kreatori obećaju preko pet sati spektakularnih filmskih međuscena. Rečeno je da će svijet koji “krije mnoge tajne” poticati igrače na istraživanje, a ako je suditi prema traileru, okruženje će izgledati predivno. Od noviteta još se spominje i nova vrsta oružja – samostrel te neki oblici ranih pušaka koje ćemo moći isprobati iz prvog lica.

Srednjovjekovni RPG Kingdom Come: Deliverance II najavljen je za PC, PS5 i XSX, a trebao bi stići nekad ove godine. Warhorse Studios najavio je da će između predstavljanja i lansiranja stići još puno detalja i novih informacija.