Očigledno je da se THQ Nordic nastavlja širiti i u 2019. godini. Neke od njihovih posljednjih akvizicija bile su kupnja prava na sci-fi akcijsku avanturu Outcast u siječnju te u prosincu na kultni Carmageddon, a jutros je stigla interesantna vijest da su kupili poznati češki razvojni studio Warhorse Studios, autore uspješnog RPG-a Kingdom Come: Deliverance.

Tijekom prošle godine THQ Nordic je kupovao prava na igre na sve strane, pa smo tako već prije pisali kako pod svojim okriljem imaju naslove kao što su Kingdoms of Amalur, Alone in the Dark i Act of War te mnoge druge.

Među najvećim investicijama koje si je THQ Nordic priuštio svakako je kupnja kompanije Koch Media koja je vlasnik izdavača Deep Silver i njihovoga hit serijala Metro, a ta transakcija koja se odvila prije sada točno godinu dana, koštala je 121 milijun dolara.

Ova nova akvizicija studija Warhorse, pak, nije koštala “toliko” puno te je THQ Nordic za kupnju češkog studija morao izdvojiti 37.4 milijuna dolara. Tim dogovorom našli su se u vlasništvu ne samo kompanije, nego i svih njihovih naslova i intelektualnog vlasništva, uključujući i Kingdom Come: Deliverance koji se dosada prodao u 2 milijuna primjeraka.

O prodaji studija oglasio se i direktor Warhorsea Martin Fryvaldsky. “Počeli smo kao mali start-up sa šačicom zaposlenika koji su bili dovoljno entuzijastični da se pridruže ovom izazovnom projektu“, rekao je u službenoj izjavi te dodao: “Vjerujemo da će nam podrška THQ Nordica i Koch Medie biti dodatni poticaj u misiji da našim kupcima donesemo uzbudljive igre i proširimo granice gaming industrije“.