Nakon godinu dana pauze, prouzrokovane pandemijom koronavirusa, najpoznatiji gaming sajam vraća se ove godine u lipnju u potpuno digitalnom obliku.

Kako danas najavljuje organizacija ESA, sajam E3 2021 odvijat će se od 12. do 15. lipnja i to isključivo online. Kroz puna četiri dana besplatnog livestream programa, koji uključuje ekskluzivan digitalni sadržaj i online press konferencije, ESA obećava najnovije vijesti o poznatim igrama i svjetske premijere novih, koje dolaze krajem ove i tijekom iduće 2022. godine.

Od velikih izdavača koji će sudjelovati na sajmu i čije ćemo igre moći vidjeti, zasada su potvrđeni Nintendo, Xbox, Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two Interactive, Warner Bros. Games i Koch Media, a u narednim tjednima i mjesecima bit će najavljeni i ostali izlagači.

Nažalost, već je sada poznato da neki drugi veliki izdavači neće biti dio sajma E3 2021, a to su Sony, EA, Activision Blizzard, Sega, Bandai Namco i Square Enix. Njihove ćemo najave igara i novosti vjerojatno dobivati kroz niz drugih online eventova koji se ponovno, kao i prošle godine, odvijaju u istom ljetnom periodu, kao što je Summer Game Fest 2021 (kojega nam ponovno donosi osnivač i voditelj The Game Awardsa Geoff Keighley).

Također, već je poznato i da mnogi od navedenih izdavača, koji neće sudjelovati na E3-ju, sada imaju i vlastite online eventove (kao što je nedavno najavljeni Square Enix Presents ili Sonyjev već dugo postojeći State of Play, koji je postao sve češći alat za Sonyjeve ekskluzivne najave i novosti), stoga ne čudi da neka od poznatih imena ni ove godine neće nastaviti suradnju sa sajmom E3.