Sami kraj Xbox & Bethesda E3 press konferencije poprilično nas je iznenadio, jer tada je razvojni studio Arkane (tvorci igara Dishonored, Prey i Deathloop) najavio potpuno novu vampirsku timsku pucačinu imena Redfall.

Sami najavni CG trailer nije nam prikazao gameplay, ali je vješto dao naslutiti kako će igra otprilike funkcionirati. Radi se o timskoj kooperativnoj multiplayer pucačini iz prvoga lica, koja će imati, kaže Arkane, detaljno razrađenu kampanju i priču.

Radnja igre smještena je u otvoreni svijet otoka zvanog Redfall, odnosno u gradić imena Smalltown u kojemu ćemo morati ubijati vampire i druga čudovišta koja su se tamo nastanila. No, nisu to obični vampiri, već su nastali nakon katastrofalnog znanstvenog eksperimenta te kroz trajnu evoluciju razvijaju kojekakve nadnaravne sposobnosti.

S obzirom da se radi o timskoj igri (koju ćemo moći igrati i samostalno u singleplayeru ili u multiplayeru koji će podržavati do četvero igrača), na raspolaganju ćemo imati nekoliko različitih igrivih likova. Svaki od njih imat će svoj jedinstveni set vještina i opreme, a očekuje nas i raznovrsno oružje koje ćemo moći customizirati po svojoj volji ili nalaziti svuda po otoku.

Naravno, ne bi ovo bila Arkaneova igra, a da na raspolaganju nemamo čitav niz nadnaravnih sposobnosti i vještina kao u Dishonoredu ili Deathloopu, pa će biti interesantno vidjeti je li Arkane uspio u međuvremenu smisliti nešto novo i drugačije, iako cijeli koncept već sada djeluje kao nešto sasvim novo za Arkane, što sliči miksu Dishonoreda i Left 4 Dead.

Moramo priznati da je interesantna činjenica što iz njihovih ruku uopće dolazi multiplayer kooperativna pucačina, jer će ovo sigurno biti interesantan novi poligon za testiranje njihovih inače fenomenalnih i jedinstvenih gameplay mehanika u novom okruženju.

Redfall izlazi na ljeto 2022. godine i to ekskluzivno za PC i Xbox Series X|S, a odmah po izlasku igra će biti dostupna i za pretplatnički servis Xbox Game Pass. Jedva čekamo saznati više.