ESAReedPop ranije danas su objavili vijest da je jedan od najpoznatijih gaming sajmova na svijetu, E3, otkazan. Event koji se trebao odvijati od 13. do 16. lipnja u Los Angelesu otkazan je iz nekoliko razloga, a cijeli događaj za GamesIndustry.biz komentirao je predsjednik i izvršni direktor ESA-e Stanley Pierre-Louis 

Imali smo jak start. Bilo je interesa među izlagačima, igračima, medijima i svakako obožavateljima. Međutim, u konačnici su se pojavili izazovi koji su se pokazali prevelikima da bi ih se savladalo”, kazao je Pierre-Louis. 

Dodaje kako je pandemija COVID-a uvelike utjecala na mijene i atmosferu u kojoj se industrija igara nastavila kretati što je rezultiralo promjenama vremenskih okvira razvoja igara. Također je istaknuo da je sveobuhvatna ekonomska slika industrije navela pojedine tvrtke da počnu eksperimentirati poslovnim modelom u koje spadaju i veliki marketinški potezi. Drugim riječima, izlagači su pronašli načine da reklamiraju svoje proizvode bez da investiraju u sajam, a brojni izdavači počeli su organizirati samostalne evente, čak i u vrijeme najvećeg rasta E3-ja, da bi se trend nastavio i posljednjih godina.

Na pitanje hoće li se E3 vratiti sljedeće godine, Pierre-Louis nije dao konkretan odgovor već je kazao da je organizacija posvećena pružanju platforme za marketing i okupljanje, ali da, prije svega, žele biti sigurni da će pronaći ravnotežu koja zadovoljava potrebe industrije.