“You get a discount, you get a discount, EVERYBODY GETS A DISCOUNT!”. I dok nam u glavi ječi glas legendarne Oprah, Sony časti svoje fanove, pa je na PS Storeu jučer krenuo još jedan val popusta u kojemu za sniženu cijenu, u nekim slučajevima i do 75%, možete nabaviti čak 400 “Hidden Gems” igara za PlayStation. Ova rasprodaja traje do 20. listopada.

Naziv ovog novog popusta zaista ne laže, jer radi se o pravim draguljima od igara te nekim manje ili više poznatim – rekli bismo čak – legendarnim igrama koje zaista morate zaigrati ako dosad niste. Mahom se radi o indie i AA igrama koje su ili pobrale hrpu nagrada ili su bile nominirane u raznim kategorijama i osvojile kritiku, ali i igrače koji su ih igrali.

Krenimo odmah s heavy hitterom: snižena je Hellblade: Senua’s Sacrifice, odlična nagrađivana avantura i jedinstveno iskustvo koje uskoro dobiva nastavak Senua’s Saga: Hellblade II. Iako će nastavak biti ekskluziva za Xbox (jer je Microsoft kupio studio Ninja Theory), prvi nastavak dostupan je na svim platformama. Hellblade s “Hidden Gems” popustom košta 54,99kn. Zatim je snižena i It Takes Two – jedna od možda najboljih igara godine te definitivno među najboljim kooperativnim igrama ikad, za koju su zaslužni Hazelight Studios i otkačeni Josef Fares (Brothers: A Tale of Two Sons i A Way Out). Idealna igra za dvoje snižena je za 25%, s 299kn na 224,25kn.

Tu je i odlični horor platformer i avantura Little Nightmares, odnosno prvi nastavak koji je Bandai Namco na tržište izbacio još 2017. godine, što je malom razvojnom timu Tarsier Studios kasnije osiguralo veliku financijsku podršku te ih je kupio THQ Nordic još prije izlaska nastavka Little Nightmares II. Nažalost, Tarsier više neće raditi na serijalu, no poznato je da Bandai Namco planira još nastavaka. Prvi Little Nightmares trenutno možete nabaviti za 37,49kn.

Klikni ovdje za popuste

Spomenut ćemo svakako i odlični The Pathless koji sada košta 155,40kn, a za kojeg je zaslužan tvorac legendarne PlayStation igre Journey. Na popustu je i nagrađivani indie platformer Celeste (37,49kn), zatim Metal Gear Solid V: The Definitive Experience (37,25kn), Hotline Miami Collection (37,49kn), Mirror’s Edge Catalyst (29,80kn), Kentucky Route Zero: TV Edition (101,99kn), zatim odlični Arkaneov immersive sim Prey: Digital Deluxe Edition (89,70kn), RiME (129,50kn), pa hrvatska igra The Talos Principle: Deluxe Edition (44,85kn), zatim ovogodišnja puzzle avantura Maquette (94,49kn) i hrpa drugih igara.

Kompletnu listu od čak 400 igara nema smisla ovdje nabrajati, stoga skoknite na ovaj link sa službenog PS Storea i provjerite “Hidden Gems Sale” koji traje do 20. listopada.