Čini se da je Tarsier Studios gotov sa svojim uspješnim serijalom simpatičnih horor platformera Little Nightmares, no vlasnik serijala – izdavač Bandai Namco nabrijan je na još, naročito nakon već sada uspješnog i tek izašlog drugog nastavka.

Situacija je mrvicu komplicirana, a potiče iz činjenice da je mali razvojni tim Tarsier Studios u prosincu 2019. postao vlasništvo kompanija THQ Nordic i njihove krovne organizacije Embracer Group. Iako su postali vlasnici Tarsiera i svega što su prethodno radili, jedino na što THQ i Embracer nisu dobili prava upravo je serijal Little Nightmares koji ostaje u rukama Bandai Namcoa.

Kao što je vidljivo u Embracerovom jučer objavljenom financijskom izvještaju, Tarsier će se od sada pa nadalje fokusirati isključivo na izradu novih igara i IP-ova. To je potvrdio i sami direktor studija Tarsier Andreas Johnsson u izjavi za portal IGN.

Little Nightmares bio je naš prvi pokušaj i golemi uspjeh. Osobno mi je jako drago da je igra okupila fanove diljem svijeta“, počinje Johnsson te kasnije dodaje: “Unatoč tome, gorko-slatko je najaviti da ostavljamo svijet Little Nightmaresa iza nas…S obzirom da nas je kupio Embracer Group u prosincu 2019., sada je vrijeme da se odvažimo u novo poglavlje, stvorimo nove IP-ove i istražimo nove svjetove“.

No, kako bi razjasnili situaciju do kraja i saznali što će se ubuduće dogoditi sa serijalom Little Nightmares, IGN je kontaktirao Bandai Namco, čiji je glasnogovornik dao naslutiti da će Bandai Namco nastaviti raditi na serijalu bez Tarsiera. “Nemamo ništa za najaviti u ovom trenutku, ali budući da smo s izlaskom Little Nightmaresa II dobili toliko ljubavi od fanova diljem svijeta, osjećamo se energizirano za isporučiti još sadržaja u budućnosti“.

Kako bi izgledali novi nastavci igre Little Nightmares bez originalnog i izrazito kreativnog tima Tarsier Studios, u ovom trenutku ne možemo ni zamisliti, no bilo da se slažemo s time ili ne, vjerujemo da bi Bandai Namco mogao naći kvalitetan tim koji bi nastavio odličan rad Tarsiera. Dotada podsjećamo da je Little Nightmares II tek izašao na tržište 11. veljače za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i Nintendo Switch.

Naš gameplay video snimljen prije mjesec dana pogledajte iznad u ovome članku, a dotada ističemo da recenziju igre možete čitati u novom broju časopisa Reboot, koji je upravo danas stigao na kioske.