Već neko vrijeme nismo imali čast pisati o poznatoj kompaniji THQ Nordic te njihovim novim akvizicijama i kupnjama drugih studija. Zato nam sada, pred sami kraj godine, stiže vijest da su THQ Nordic i njihova krovna vlasnička kompanija Embracer Group kupili razvojni tim Tarsier Studios – tvorce horor avanture Little Nightmares.

Kupnjom Tarsier Studiosa THQ Nordic i Embracer Group postali su ponosni vlasnici njihovih igara i IP-a, odnosno svih osim Little Nightmares i nadolazećeg nastavka te horor avanture pod nazivom Little Nightmares II, koja je još u razvoju. Naime, oba nastavka igre Little Nightmares u rukama su izdavača Bandai Namco, gdje će i ostati do daljnjega. Dakako, jednom kad Little Nightmares II izađe na tržište pod izdavačem Bandai Namco, sve ostale nadolazeće igre studija Tarsier bit će isključivo pod THQ Nordicom.

O kupnji Tarsier Studiosa oglasio se suosnivač Embracera i izvršni direktor THQ Nordica – Lars Wingefors. “Mi u Embraceru impresionirani smo položajem i timom koji je Tarsier izgradio tijekom 15 godina“, istaknuo je Wingefors te dodao: “Njihov položaj i status vidljivi su kroz fantastične recenzije koje je dobilo nekoliko njihovih poznatih igara, kao i kroz buduće ambicije studija“.

Andreas Johnsson, voditelj studija Tarsier također je komentirao kupnju: “Uzbudljivo je nakon ovog petnaestogodišnjeg puta s Tarsierom ući u partnerstvo s Embracerom te nastaviti razvijati potencijal koji naš studio ima“. Manje-više tipične izjave u stilu “ruka ruku mije”, ako nas pitate, ali što je tu je, želimo im sreću.