U financijskom izvješću za treći kvartal, kojeg je Sony podnio investitorima, glavni financijski direktor Hiroki Totoki istaknuo je da ni interno još nije poznata cijena PlayStationa 5.

Kako tvrde u Sonyju, trenutni glavni cilj kompanije je lagani i “bezbolni” prelazak igrača s PlayStationa 4 na PlayStation 5, no problem vide u zasad nedefiniranoj cijeni nadolazeće Microsoftove konzole Xbox Series X. “Neke stvari nisu sasvim jasne ni vidljive jer imamo konkurente na tom području. Stoga je u ovom trenutku vrlo teško razgovarati o bilo čemu što se tiče cijene. Ovisno o visini cijene, možda ćemo morati odrediti i kakvom ćemo promocijom započeti prodaju i koliko će nas to koštati. Pitanje je balansa.“, rekao je Totoki, a prenio portal IGN.

Iako PlayStation 4 u zadnje vrijeme bilježi pad prodaje, i dalje je riječ o drugoj najprodavanijoj konzoli u povijesti, s preko 102 milijuna prodanih primjeraka. Jedan od razloga zašto je to tako definitivno leži i u činjenici da je prilikom izlaska bio punih 100 dolara jeftiniji od Microsoftovog Xboxa One.

Eto, Sony čeka da Microsoft izbaci sve karte na stol, a iako cijena Xbox Series X konzole također nije poznata, barem znamo kako će izgledati. Sony, što se čeka?