Ovogodišnji The Game Awards 2019 odmah su krenuli jako, a ogromna najava je Xbox Series X! Nova Microsoftova konzola dobila je službeni naziv, a Xbox Series X više sliči računalu nego klasičnoj konzoli

Xbox Series X imat će posebno dizajnirani CPU baziran na AMD-ovom Zen 2 i Radeonovoj RDNA arhitekturi. Xbox Series X će također koristiti SSD koji bi trebao ubrzati učitavanja, a nova konzola će podržavati 8K gaming, do 120 sličica u sekundi, ray-tracing i podršku za varijabilni refresh rate

Osim konzole, dobili smo i prvi prikaz novog Xboxovog kontrolera. Phil Spencer, koji je i predstavio konzolu na TGA-u 2019, rekao je kako su veličina i oblik kontrolera redefinirani kako bi akomodirali što veći broj ljudi. Tu je također i nova Share opcija koja olakšava uzimanje screenshotova i isječaka iz igara (nama će to itekako olakšati posao stoga smo posebno sretni). 

Xbox Series X imat će Auto Low Latency Mode (ALLM) te Dynamic Latency Input (DLI) koji će učiniti novu Microsoftovu konzolu najresponzivnijom konzolom ikada. Spencer je također rekao kako je Series X dizajniran za budućnost u cloudu. 

Kako tvrde na portalu The Verge, Microsoft planira dvije konzole od kojih će jedna biti nešto slabija i jeftinija od danas najavljene konzole Series X. 

U nastavku pogledajte novi trailer koji bolje prikazuje dizajn, a nove informacije stižu čim postanu dostupne!