Android i iOS survival igra Survival Island 3 – Australia Story 3D uklonjena je s AppStore i Google Play digitalnih dućana zbog prikaza nasilja nad australskom domorodačkom populacijom. Relativno nepopularna igra pojavila se na radaru aktivista zbog načina na koji je poticala i nagrađivala ubojstvo Aboriđina. Radi se o relativno jednostavnom survival simulatoru koji osim ubijanja niskokvalitetno animiranih klokana igrača potiče na eliminiranje domorodaca koji bezglavo jurišaju prema igraču bez pretjeranog objašnjenja. Igra je uklonjena zbog pritiska online peticije koja je do sada prikupila više od 80.000 potpisa.

Sudeći prema kvaliteti igre iz snimaka, teško je prosuditi je li ovaj potez zapravo bio kontraproduktivan jer je potencijalno dao mnogo veći publicitet no što igra zaslužuje:

AppStoreu ovo nije prvi put da uklanja određen sadržaj iz svoje ponude, a upravo zbog toga ni ovo nije samo izolirana priča. Prošle je godine Apple uklonio za sve igre koje su prikazivale zastavu američke konfederacije. Taj je potez naišao na podijeljene reakcije: mnogi su hvalili Apple što je uklonio simbol diskriminacije, dok su ih drugi kritizirali zbog nepotrebne ceznure povijesti i činjenice da neke igre s tematikom drugog svjetskog rata još uvijek prikazuju zastave sa svastikama.