Svašta zanimljivo prikazano je na sinoćnjem PlayStation showcaseu igara gdje smo, između ostalog, imali prilike vidjeti prvi službeni gameplay za novi Marvel’s Spider-Man 2.

O nastavku uspješnice iz 2018. godine pisali smo prije nekoliko dana kada smo prenosili glasine o tome da će igra podržavati kooperativni način, no Insomniac je te glasine ubrzo demantirao kazavši da se radi o singleplayer iskustvu. Nagađanja su i dalje bila prisutna s obzirom na to da je potvrđeno da će se u igri pojavljivati dva Spider-Mana pa smo pretpostavljali da će se raditi o dvojnoj kampanji ili opciji da se izmjenjuje između dva lika što se, u konačnici, pokazalo točnim.

U novom podužen gameplay traileru vidljivo je na koji način će se switchanje između Peter Parkera i Milesa Moralesa odvijati, a uz to su prikazane i nove, uzbudljive sposobnosti dvaju likova te zločesti negativci. Pa krenimo. Iako smo iz reveal trailera dobili dojam da će Venom u ovom dijelu igrati veliku ulogu, sinoćnji showcase pokazao je da se, iako Peter Parker nosi simbiotsko odijelo, nigdje ne spominje Venom kao glavni negativac priče. Ipak, my spidey senses are tingling jer kraj trailera nagovještava da bi simbiotsko odijelo na Parkera moglo imati loš učinak. S druge strane, dežurni bad guy u ovom će nastavku vjerojatno biti Kraven the Hunter uz kojeg se još spominju Prowler, Tombstone i Lizard.

Video prikazuje koje su to nove sposobnosti i moći koje Parkeru pruža simbiotsko odijelo i moramo priznati, čitava borba s njegove strane izgleda apsolutno brutalno. Miles Morales također je dobio nove uzbudljive moći koje uključuju leteće odijelo, odnosno Web Wings, opaku praćku, nove gadgete te opcije korištenja mrežnih kablova za još tiši stealth pristup.

Što se tiče točnog datuma izlaska, on je i dalje nepoznat što znači da Marvel’s Spider-Man 2 možemo ugrubo očekivati na jesen ove godine.