Marvel’s Spider-Man 2, nastavak ekskluzivne uspješnice Insomniac Gamesa za PlayStation iz 2018. godine, bit će lansiran na PlayStationu 5 u jesen 2023., objavio je Sony Interactive Entertainment. Vijest je to koju je danas službeno potvrdio Bryan Intihar, kreativni direktor Insomniac Games studija za PlayStation Blog. 

“Kakva je ovo godina bila za PlayStation Studios; ovdje u Insomniac Gamesu bili smo potpuno zadivljeni radom naših kolega. Čestitamo svima na uspješnoj 2022. godini… i evo, da sljedeća godina bude jednako uzbudljiva dok nastavljamo pripremati Marvel’s Spider-Man 2 za izlazak sljedeće jeseni.” 

Izvorno najavljen tijekom PlayStation Showcasea u rujnu 2021., u ovom će nastavku glumiti i Peter Parker i Miles Morales u svojim Spider-Man personama. U novom će Spidermanu dobro poznati negativac Venom, nagoviješten na kraju prvog dijela, također igrati veliku ulogu, otkrio je Insomniac prošle godine.  

Dok su Spider-Man i Spider-Man: Miles Morales objavljeni za PS4, PS5 i PC, Spider-Man 2 bit će lansiran ekskluzivno za PS5. Međutim, s obzirom na nedavni Sonyjev porast u lansiranju PC verzija, oni strpljivi će vjerojatno nešto kasnije moći zaigrati Spideyja na računalima.