Poznati izdavač Square Enix danas je najavio da njihova očekivana akcijska avantura Marvel’s Avengers osim na PC, PlayStation 4 i Xbox One, krajem godine izlazi i na next-gen konzole PlayStation 5 i Xbox Series X.

Iako se o tome već i šuškalo te se moglo pretpostaviti, nema do službenih informacija samog izdavača. No, da stvar bude još bolja, to nije jedina vijest, jer Square Enix je objavio i da svi oni koji Marvel’s Avengers kupe za trenutnu generaciju konzola PS4 i Xbox One, dobivaju potpuno besplatnu nadogradnju i za next-gen konzole PS5 i Xbox Series X. Uz sve to, igra će imati i cross-gen progresiju, odnosno igrači će moći prenijeti spremljene pozicije (saveove) s trenutnih konzola PS4 i Xbox One na novu generaciju konzola, a igra će imati i podršku za cross-gen play, pa će tako zajedno moći igrati PS4 igrači s PS5 igračima, kao i Xbox Series X igrači s onima na trenutnoj konzoli Xbox One.

O samom izdanju za next-gen konzole Square Enix je također podijelio da će igra, u odnosu na verziju za trenutne konzole, imati ekstremno brzo loadanje, povećanu rezoluciju i jasnoću slike, poboljšane teksture i destrukciju oklopa te ray tracing. Posebno su istaknuli i da će izdanje igre za PlayStation 5 iskorištavati sve čari brzinskog specijaliziranog SSD diska, naprednu haptičku vibraciju PS5 kontrolera DualSense i imerzivni prostorni zvuk, a igrači će na raspolaganju imati dva moda – Enhanced Graphics mod ili High Framerate mod. No u ovome trenutku nema takvih detaljnijih informacija o next-gen izdanju igre za Xbox Series X.

Generalno, još više informacija o igri Marvel’s Avengers dobivamo već sutra (srijeda, 24. lipnja), kada nam, kako smo već ranije pisali, stiže novi gameplay prikaz. Dotada podsjećamo da igra za PC i trenutnu generaciju konzola, odnosno PlayStation 4 i Xbox One na tržište izlazi 4. rujna 2020.