Na razočarenje svih fanova serijala, Eidos Montreal potvrdio je da će njihov Deus Ex: Mankind Divided biti dostupan od 23. kolovoza iduće godine. Ovo znači da će igra na tržište stići sa šest mjeseci zakašnjenja.

Vijest je otkrivena na službenom blogu gdje je Eidosov David Anfonsi objasnio da će dodatno vrijeme biti utrošeno na dodatna poboljšanja. Anfonsi je rekao kako je tim ponosan na proizvod koji je napravio, no da je nakon zaključenja razvojnog procesa shvatio kako igra treba još malo finog podešavanja ne bi li zadovoljila visoke standarde razvojnog tima.

„Žao nam je što smo vas razočarali s ovim vijestima i zahvaljujemo vam na podršci i komentarima. Ova igra je velik dio naših života i ne želimo prihvatiti kompromise s njenom kvalitetom.“ – napisao je Anfonsi – „Rad na Deus Ex: Mankind Dividedu odgovoran je posao i velika privilegija. Odlučni smo da napravimo najbolju igru koju možemo.“

Jednom kad stigne Deus Ex: Mankind Divided će moći zaigrati igrači na PC-ju, PlayStationu 4 i Xboxu One, a više informacija o tome što novo poglavlje ovog popularnog serijala donosi možete potražiti na službenim web-stranicama.