Kalypso Media, developeri fantastičnog serijala Tropico, kupili su Pyro Studios, koji su bili developeri i vlasnici Commandos IP-ja, što bi moglo značiti da ćemo možda (napokon) dobiti remastere ili nastavke serijala Commandos – Commandos 1, 2 i 3 te poprilično dobar FPS spin-off Commandos: Strike Force.

Osim serijala Commandos, u vlasništvo Kalypso Media prelaze i dva IP-ja Pyro Studios – Imperial Glory i Praetorians.

Simon Hellwig, osnivač Kalypso Media je između ostalog izrazio duboko poštovanja prema timu u Pyro Studios i svemu što su postigli.

Kao svoju odgovornost vide oživljavanje i daljnji razvoj igara koje su dobili u vlasništvo. To će značiti kompletno nove igre za sve platforme, kao i “adaptacija” prijašnjih nastavaka za moderne platforme.

Serijal Commandos je zasigurno jedan od najvažnijih u taktičkom podžanru igara. Nakon izvrsna (i urnebesno teška) tri nastavka i nekoliko ekspanzija, sredinom prošlog desetljeća su pokušali modernizirati serijal i skočiti na FPS bandwagon, pošto je tada harao Call of Duty, kao i Medal of Honor. Nažalost, igra, iako dobra, nije ostvarila nikakav pretjeran uspjeh i serijal je nažalost do dan danas ostao u mirovanju. Nadamo se da će vratiti na velika vrata, s obzirom da uspjeh reboota serijala XCOM pokazuje da postoji itekakva glad u gaming populaciji za dobrom taktičkom igrom.