Razvojni studio Kalypso Media prošle je godine kupio Pyro Studios, developera i vlasnika Commandos IP-ja nakon čega su krenule glasine o mogućem nastavku serijala koji je do sada izbacio tri igre te FPS spin-off Commandos: Strike Force.

Čini se kako su glasine bile točne jer je Kalypso Media nedavno u popis igara na svojoj web stranici dodao igru Commandos 2 HD Remake, re-izdanje igre Commandos 2: Men of Courage. Ovo taktička igra u stvarnom vremenu vraća nas u 2. svjetski rat uz poboljšane kontrole, napredniju HD grafiku, a donosi nam i modernizirano sučelje.

Kroz 10 različitih misija kontrolirat ćemo čak 9 komandosa, od kojih svaki dolazi sa različitim skillovima i specijalizacijama, a očekuju nas i promjenjivi vremenski uvjeti.

Za sada je sigurno da igra dolazi na PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch, a očekuje se krajem ove godine.

Praetorians – HD Remaster

Osim remastera Commandosa 2, Kalypso Media je najavio i igru Praetorians – HD Remaster. Riječ je o RTS naslovu u kojem kontroliramo rimsku vojsku u preko 20 misija smještenih u Egiptu, Galiji i Italiji.

Originalna igra imala je tri različita moda, glavnu kampanju, skirmish i multiplayer, a trenutno nema informacija o modovima koji dolaze u remaster verziji. Pretpostavit ćemo, opet isti.

Cilj glavne kampanje je postati carem, naravno, nakon što porazimo sve vojske koje nam stanu na put, uključujući i onu najtežu, Pretorijance, koji čuvaju trenutnog cara.

Igra također stiže krajem ove godine, ali još ne postoji službeni datum izlaska. Jedino što znamo je da stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One.