Još u siječnju razvojni tim Hazelight Studios na čelu s otkačenim Josefom Faresom najavio je da je njihova iznimno uspješna i višestruko nagrađivana najbolja igra 2021. – kooperativna avantura It Takes Two u razmatranju da se po njoj naprave film ili serija, a sada stiže potvrda da se ipak radi o holivudskom filmu i to u produkciji kompanije Amazon Studios.

Kako prenosi filmski portal Variety, uz Amazon na produkciji filma rade i još dvije poznate kompanije. Prva od njih je dj2 Entertainment koja je sudjelovala u produkcijama filmova Sonic the Hedgehog 1 i 2 te aktivno radi na filmovima po igrama My Friend Pedro i prije dva dana najavljenom Streets of Rage, ali i serijama po igrama Tomb RaiderLife is StrangeDisco ElyisiumSleeping Dogs i Little Nightmares.

Druga produkcijska kompanija – i ovdje stvari postaju dodatno zanimljive – je Seven Bucks Productions, produkcijska kompanija u kojoj je jedan od producenata slavni te najskuplje plaćeni holivudski glumac Dwayne “The Rock” Johnson. Njegova produkcijska kuća inače je radila na filmovima kao što su dva novija filma Jumanji, zatim Netflixov hit Red Notice, Jungle Cruise, spinoff na Brze i žestoke imena Hobbs and Shaw, ali i nadolazeći Rockov superherojski DC film Black Adam.

Golema produkcija

Nadalje, interesantno je da će scenaristi filma It Takes Two biti ni manje ni više nego Pat Casey i Josh Miller, odnosno scenaristi oba prethodna filma Sonic the Hedgehog – trenutno najuspješnijih filmova napravljenih po igrama u povijesti. Casey i Miller ujedno će biti i producenti filma It Takes Two, pri čemu će producent biti i sami The Rock u ime svoje kompanije Seven Bucks Productions, a kao izvršni producenti pridružuju im se i sami tvorci igre iz Hazelighta – Josef Fares i Oskar Wolontis.

Ni tu nije kraj, jer prema izvorima bliskima portalu Variety Dwayne “The Rock” Johnson navodno bi trebao i glumiti u glavnoj ulozi u It Takes Two, no ističu kako to još uvijek nije službeno potvrđeno te su pregovori vjerojatno još uvijek u tijeku. Ako se ta informacija pokaže istinitom, neće to biti prvi film po igri u kojemu bi glumio The Rock, uz ranije adaptacije igara DOOM i Rampage. Pritom podsjećamo i na vijest iz siječnja ove godine kad je sami The Rock potvrdio i da radi na filmskoj adaptacijijedne od najvećih igara u povijesti“, za koju se vjeruje da će biti Call of Duty.