Legendarni serijal oldskul SEGA arkadnih borilačkih videoigara Streets of Rage iz devedesetih koji je prije dvije godine dobio i odlični četvrti nastavak dobiva i filmsku adaptaciju čiji scenarij piše Derek Kolstad – tvorac filmova John Wick i Nobody.

Tako holivudski filmski portal Deadline prenosi da je SEGA za izradu filma Streets of Rage potpisala ugovor s Kolstadom i produkcijskim kućama dj2 Entertainment i Escape Artists koje su, između ostaloga, radile i na produkciji filmova Sonic the Hedgehog – dva najuspješnija filma napravljena po videoigrama.

Inače, produkcijska kuća dj2 Entertainment osim Sonica i danas najavljene filmske adaptacije igre Streets of Rage trenutno radi i na produkciji nekoliko drugih filmskih i TV adaptacija igara kao što su My Friend Pedro, zatim serije po igrama Tomb Raider, Life is Strange, Disco Elyisium, Sleeping Dogs i Little Nightmares te igre koje su pod izdavačem Raw Fury, kao što su Call of the Sea, Dandara, The Signifier i druge.

S druge strane, scenarist Johna Wicka Derek Kolstad već godinama ima pune ruke posla. Osim tog serijala filmova s Keanuom Reevesom, poznati scenarist radi i na televizijskoj adaptaciji igre Splinter Cell, zatim piše scenarij za holivudsku filmsku adaptaciju igre Just Cause, a radi i na ranije spomenutoj TV adaptaciji igre My Friend Pedro. Paralelno se priprema za snimanje filma John Wick 5, a najavljeno je i da piše scenarij za TV seriju po igri Hitman.

Koliko će uz sve to biti uspješan i film po Sega igri i serijalu Streets of Rage, ostaje za vidjeti, no čini se kao savršen materijal na kojemu najbolji posao može napraviti upravo Derek Kolstad kao pisac atraktivnih i surovih akcijskih hitova. Naročito kad uzmemo u obzir da je igra Streets of Rage slavu stekla kao serijal side-scrolling beat ’em up igara u kojima radnja prati bivše policajce koji su postali osvetnici i spašavaju američki grad od kriminala, mafije i korumpirane vlasti.