Holivudski film Sonic The Hedgehog 2 u kina je u Europi stigao 31. ožujka, a u Americi se u kinima počeo prikazivati tijekom protekloga vikenda i u tom je periodu izlaska ponovno postao najuspješnija filmska adaptacija jedne videoigre u povijesti.

Naime, samo tijekom proteklog, odnosno početnog vikenda prikazivanja u američkim kinima film je zaradio nevjerojatnih 71 milijun dolara, dok je u ostalim internacionalnim kinima taj iznos bio dodatnih 37 milijuna dolara. S obzirom na činjenicu da se u određenim svjetskim kinima (uključujući i Hrvatsku) u kinima prikazuje još od 31. ožujka, danas je ukupna zarada filma nevjerojatnih 141 milijun dolara, samo tri dana nakon početka prikazivanja u Americi.

Dodatno je fascinantno i da je Sonic The Hedgehog 2 sada oborio rekord najuspješnijeg lansiranja filma po jednoj videoigri koji je prethodno držao njegov prijašnji nastavak Sonic The Hedgehog iz 2020. godine. Prvi dio ovog filmskog serijala je u samo tri dana prikazivanja u Americi zaradio preko 68 milijuna dolara, odnosno 100 milijuna dolara kad se uračuna zarada u čitavom svijetu.

S obzirom na ovako visoku zaradu filma Sonic The Hedgehog 2 koji je na samom početku prikazivanja u kinima zasad zaradio 141 milijun dolara, bit će zanimljivo vidjeti hoće li nastavak prešišati i ukupnu zaradu prvog filma koji je do kraja prikazivanja u kinima diljem svijeta sveukupno zaradio 319 milijuna dolara.