[UPDATE]

Razvojni studio Ninja Theory naknadno je objavio i više detalja o next-gen izdanju igre Hellblade: Senua’s Sacrifice putem njezine službene stranice. Tako smo saznali da novo poboljšano izdanje igre uskoro dolazi i na PC, iako u ovom trenutku nije točno poznato kada. Što se tiče konzola, PlayStation zasad neće dobiti novo izdanje, već isključivo Xbox.

Tri nova grafička moda

· Performance mod na jačoj konzoli Series X puca na čak 120FPS-a uz dinamičnu rezoluciju 1080p, dok na slabijoj konzoli Series S ide u Full HD uz 60FPS-a.

· Resolution mod, pak, na Seriesu X dolazi uz kombo dinamične rezolucije 4K i 60FPS, a na Series S uz 2K (1440p) i 30FPS-a.

· Enriched mod, odnosno treći i posljednji, jedini je koji donosi Ray tracing, ali uz zaključavanje na 30FPS-a. Odlično je, pritom, što taj mod na jačoj konzoli Series X dolazi uz dinamičku rezoluciju 4K, dok slabiji Series S pada na Full HD.

Ukratko, next-gen nadogradnja sada omogućuje da birate između frameratea, rezolucije ili naprednih ray tracing vizuala. Tu su i druge nadogradnje, kao što su značajna poboljšanja tekstura, veća razina detalja, materijala i čestičnih efekata te novo dodana mogućnost odabira poglavlja.

Detalji i tehničke specifikacije next-gen izdanja igre preuzeti sa službene stranice

 

[ORIGINALNA VIJEST – 16:06h]

Višestruko nagrađivana mračna akcijska avantura Hellblade: Senua’s Sacrifice razvojnog studija Ninja Theory jučer je proslavila četvrtu godišnjicu od izlaska, a danas je neočekivano dobila i pravu next-gen nadogradnju na Microsoftovim konzolama Xbox Series X|S.

Jedna je to od igara za koje je next-gen nadogradnja sasvim logična, naročito s obzirom na sjajne fotogrametrijske vizuale koji su već prisutni i u originalnom izdanju. Igra će tako na novoj konzoli sada izgledati još ljepše, jer dolazi uz poboljšane next-gen vizuale, primjenu DirectX 12 funkcionalnosti koja donosi Ray tracing, zatim novi Resolution mod i druge dodatke. 

Najbolje od svega je što je next-gen nadogradnja igre za Xbox Series X|S dostupna potpuno besplatno za sve one koji Hellblade posjeduju za Xbox One, ali i putem pretplate na Xbox Game Pass. Nažalost, još uvijek nema službene potvrde hoće li next-gen izdanje igre stići na PC i PlayStation 5, s obzirom na to da je igra inače dostupna za PC i PlayStation 4.

I dok čekamo saznati više o nastavku Senua’s Saga: Hellblade II (koji je premijerno najavljen još u prosincu 2019. godine na eventu The Game Awards), ova najava next-gen nadogradnje za prvi nastavak nije mogla sjesti bolje, naročito kad uzmemo u obzir da je Microsoft baš danas najavio kako će 24. kolovoza održati svoju gamescom prezentaciju s velikim fokusom na nadolazeće first-party igre. Sada je još vjerojatnije da će Microsoftov interni studio Ninja Theory upravo krajem kolovoza prikazati novosti za nastavak Hellbladea.