Geoff Keighley, osnivač Game Awardsa i već nekoliko godina voditelj ceremonije gamescom Opening Night Live, nedavno je najavio da se ovogodišnji livestream ONL-a odvija 25. kolovoza u 20h. Nastavno na to, danas je i Microsoft potvrdio datum i vrijeme svog online eventa koji se odvija uoči početka gamescoma.

Xbox showcase će se održati 24. kolovoza i to u 19h po našem vremenu (dan prije Opening Night Livea). Kako stoji u službenom priopćenju na blogu Xbox Wire, čitavi show fokusirat će se na najveći lineup Xbox ekskluziva dosad. Show nam, kažu tako iz Xboxa, napokon donosi novi dubinski pogled na neke već prethodno najavljene first-party ekskluzive iz obitelji Xbox Game Studios (dajte nam više gameplay trailer za Senua’s Saga: Hellblade II!), ali i na neke igre third-party partnera.

Xbox će prikazati nove trailere i novosti o igrama koje na njihovu konzolu dolaze tijekom ovih zimskih blagdana (očito stiže i novi detaljni pogled na Halo Infinite), a pokazat će i što sve novoga dolazi na pretplatnički servis Xbox Game Pass te druga iznenađenja. Još tijekom prošle godine najavili su puno igara o kojima već dugo nismo čuli novosti, pa uz nastavak Hellbladea čekamo vidjeti više i o igrama kao što su novi nastavak serijala Fable, svemirska pucačina Chorus, srpska horor igra Scorn i druge.

Također, iz Xboxa ističu kako će Bethesda, čije su razvojne studije nedavno kupili, imati i zasebni livestream program koji će krenuti u četvrtak 26. kolovoza i trajat će nekoliko dana tijekom gamescoma. Očekujemo još vijesti za Starfield, vjerojatno i posljednji uvid u Arkaneovu igru Deathloop koja uskoro izlazi na tržište te druge igre pod Bethesdom.

Dotada, podsjećamo da gamescom 2021 u isključivo digitalnom online live event obliku traje od utorka, 25. kolovoza, pa do nedjelje, 29. kolovoza.