Nakon što smo saznali da je Halo Infinite odgođen te da neće biti launch naslov za Xbox Series X i S, danas smo u podužem blogu postu razvojnog studija 343 Industries saznali da se izlazak planira iduće jeseni. 

Ukoliko do novih odgoda ne dođe, Halo Infinite trebao bi izaći skoro godinu dana nakon originalnog datuma izlaska. Microsoftu i 343 Industries dakako je cilj izbaciti najbolju moguću igru, a na mnoge od zamjerki fanova upućene razvojnom timu odgovorili su upravo u ovom mamutskom blog postu. 

Ukratko, negativna reakcija fanova nakon prvog prikaza igre bila je najviše usmjerena na zastarjele vizuale zbog čega je nastao i popularni Craig meme, a razvojni tim je nakon feedbacka dobio dodatni poticaj za ono što su sami već znali – treba im više vremena da isporuče igre u najboljem mogućem stanju. 

Osim osvrta na kritike, developeri su također dali dublji pogled na multiplayer customizaciju koja će im omogućiti brže izbacivanje novog sadržaja, a najavili su da je ovaj duboki pogled na trenutno stanje igre samo prvi u nizu detaljnih postova pomoću kojih će prikazivati napredak na igri. 

Iako imamo još vremena do novog Haloa, iz 343 Industries kažu da je ovo samo početak nove avanture.