Halo Infinite više nije launch naslov za Xbox Series X! Šef 343 Industries Chris Lee najavio je kako se izlazak igre pomiče na 2021. godinu kako bi razvojni tim imao dovoljno vremena isporučiti igru u najboljem mogućem stanju. 

Gospodin Lee je također rekao kako za dobrobit razvojnog tima nije dobro ciljati na izlazak ovih zimskih blagdana te da je odgoda rezultat mnogih razvojnih izazova od kojih je jedan svakako globalna pandemija COVIDA-19 koja je snažno utjecala na development. 

Ovakav razvoj događaja svakako će utjecati na izlazak Xbox Series X koji stiže u studenom. Iako smo o tome već pisali, Microsoft je danas još jednom službeno potvrdio kako ćemo se  na novoj generaciji Xboxa igrati vrlo brzo. Konkretan datum još nije poznat ali sada bar konačno znamo da je studeni u znaku Xboxa Series X. 

Microsoft je također donekle ublažio odgodu Halo Infinitea ponovivši da će se na njihovoj konzoli iduće generacije moći zaigrati preko tisuću igara sa sve četiri generacije te da će po izlasku preko sto igara biti optimizirano za Xbox Series X. Također su još jednom apostrofirali da će ekskluzive poput The Mediuma i Scorna biti dostupna putem Xbox Game Passa.