Nakon što smo prije dva dana pisali o tome kako je Valve nakon puno godina napokon najavio Half-Life: Alyx, idući nastavak tog popularnog serijala (ali ovoga puta isključivo za VR uređaje), danas je stigao i prvi službeni trailer te smo saznali nešto više o radnji igre.

Što se same radnje tiče, ona je smještena između događaja prvog i drugog nastavka, a mi ćemo igrati kao protagonistica Alyx (naravno). Ona i njezin otac odigrat će ključnu ulogu u pokretu otpora protiv zlog Combinea i pokušati zaustaviti okupaciju planete Zemlje.

Iz prvoga lica kroz VR sučelje rješavat ćemo zagonetke, boriti se i istraživati svijet, a prema viđenom traileru, moramo priznati da Half-Life: Alyx izgleda odlično. Uostalom, uvjerite se sami tako što ćete pogledati trailer u nastavku: 

Kako iz Valvea kažu u opisu najavnog trailera, Half-Life: Alyx nije samo obična VR igra, već je to potpuno nova cjelovita Half-Life igra koja je iz temelja izgrađena direktno za VR. Jedna od interesantijih, ali sasvim očekivanih stvari je i činjenica da će igra biti potpuno besplatna za sve one koji posjeduju Valve Index – Valveov vlastiti VR uređaj.

Dakako, igra će podržavati i sve ostale VR uređaje i headsetove, pa će ju moći igrati svi koji imaju HTC Vive, Oculus Rift i sl. U tom slučaju, koštat će 50 eura, a možete ju prednaručiti već u ovome trenutku putem Steama i to s popustom od 10%, odnosno po cijeni od 45 eura.

Half-Life: Alyx na tržište za PC izlazi u ožujku 2020. godine, a što vas još sve čeka u ovoj Valveovoj igri i novoj punokrvnoj priči poznatog FPS serijala, saznajte putem službene stranice igre – na ovome linku.